Opstapplaats Lingevaren bootverhuur

De opstapplaats van Lingevaren is de gehele zomer in Rhenoy. Aan de Lingedijk is een ruime parkeerplaats, waar u de gehele dag gratis uw auto kunt parkeren. Op diezelfde locatie is horecagelegenheid Rustwat Rhenoy. Het Lingeterras dat grotendeels overdekt is ligt direct aan het water. Voor en/of na uw boottocht bent u van harte welkom voor een kopje koffie, te lunchen of dineren. Geniet van het bijzondere uitzicht. 

Ook is het mogelijk om een lunch- of borrelpakket mee te nemen aan boord. Bekijk de mogelijkheden of neem contact met ons op. 

Voor meer informatie over horecagelegenheid RustWat aan de Linge klik op onderstaande link.

Varen op de Linge

Lingevaren ligt aan de rivier de Linge; de langste rivier van Nederland. Op de Linge vindt u alleen kleine pleziervaart en kunt u op enkele plekken langs de route aanmeren. Ideaal om te picknicken, de benen te strekken, de hond uit te laten of een duik te nemen. De Linge voert u dwars door de Betuwe, langs idyllische dorpskernen en prachtige natuur. 

Vanaf de opstapplaats maakt u een keuze welke kant u op wilt varen. Het is heen en dezelfde weg weer terug. 

1. Rivier op: Route richting Leerdam / Heukelum

2. Rivier af: Route richting Buren

Route Leerdam ± 1,5 uur varen

Vanaf het vertrekpunt in Rhenoy bent u in ongeveer 1,5 uur varen in glasstad Leerdam. Tijdens deze tocht passeert u allerlei kleine dorpjes zoals Gellicum, Acquoy, Asperen. 

In Asperen vindt u, net na de sluis, een vrije aanmeersteiger. Neem een verkoelende duik in de Linge. Of ga picknicken op het direct naastgelegen grasveld.  

In Leerdam kunt u in de haven aanmeren en eventueel het stadje bezoeken. Aan de sloepen zitten genoeg touwen om de boot vast te binden. Vergeet de sleutel niet mee te nemen. 

Tip: bezoek het Glasblaasmuseum direct aan het water. 

Route Heukelum ± 2 uur varen

Vanaf Rhenoy kunt u ook voorbij Leerdam varen. U komt dan uit in het kleine dorpje Heukelum. Uiteindelijk komt de Linge uit op de Waal dichtbij Gorinchem. Blijf tijdens uw vaartocht op de Linge varen en ga niet deze grote rivier op. 

Tip: Bezoek Brouwerij / Proeflokaal 't Kuipertje in Heukelum (open op afspraak) voor heerlijke speciaalbieren. 

 

Route Buren ± 2,5 uur varen

Vanaf bootverhuur Lingevaren kunt u ook kiezen om met de stroming mee, richting Buren te varen. U komt dan langs verschillende dorpskernen; Rumpt, Enspijk, Deil, Geldermalsen, Tricht en Buurmalsen.

U passeert in Beesd het landgoed van Mariënwaerdt, waar u vrij aan kunt meren aan de steiger. Ook in Geldermalsen kunt u aanmeren in de haven tegen betaling. 

De Oranjestad Buren bereikt u via het water wanneer u de Linge en Korne afvaart. U bent dan ruim 2 uur onderweg om Buren te bereiken per boot. In het stadje kunt u aanmeren om bijvoorbeeld een terras bezoeken of stadje zelf.  

Tip: Bezoek in Buren het Marechausseemuseum. 

Aanmeren bij Lingeterras Rustwat Rhenoy

Op onze locatie aan de Linge, hebben wij ook een grote vrije aanlegsteiger. U bent van harte welkom om hier aan te meren. Onze medewerkers helpen u graag aan de kant. Neem plaats op ons zonovergoten terras aan de Linge. Geniet van het uitzicht en onze gevarieerde kaart. Het is ook mogelijk om consumpties mee te nemen aan boord. Bel ons nummer: 085 - 876 9014 en bestel bijvoorbeeld bitterballen aan boord!